Aquaponics USA

Aquaponics 101 Part 6 Answers

760-671-3053

urbanfarmer@aquaponicsusa.com

To Go to Part 7, Click Here

If you're not happy with your results, just go back to Part 6, Re-read and Study it; and take the Quiz again. It's not about the grade you get on the test, it's about the enthusasim and dedication you bring to being an AP farmer. Oliver

13 Correct Answers = A+

12 Correct Answers = A

11 Correct Answers = B+

10 Correct Answers = B

Now, you can check your Answers and give yourself a Grade:

9 Correct Answers = C

8 Correct Answers = D

7 Correct Answers = D-

6 or Less Correct Answers = F

Below are the Answers to the Part 6 Quiz.

1.  What is my recommended ratio of fish to water?

    ANSWER: "One pound of fish for every 6 gallons of water"

2.  ANSWER: "If you increase the area of bio-filtration (grow

    beds), it may be possible to decrease (Should be circled) the

    number of gallons of water per pound of fish in the fish tank.

3.  What's another way to increase fish density?

    ANSWER: "Decrease the amount of food you're feeding the

    fish."

4.  The real fish to water ratio has to do with the amount of

    food digested and the size of the bio-filters needed to

    process the waste.

    ANSWER: "True" (Should be circled).

5.  What's the easiest and most efficient way to feed your fish?

    ANSWER: "With an automatic fish feeder"

6.  What is another way to increase fish density?

    ANSWER: "Remove the fish waste solids from the system.

    This would un-tax the system from the need of some of the

    DO (dissolved oxygen) in the water and would reduce the

    amount of system ammonia; but it would also reduce some of

    the resulting nitrates."

7.  ANSWER: "When the pH drops below 7.0, the bacteria stop

    functioning properly and the ammonia levels climb."

8.  What do you need to add to your AP System to keep your

    plants green instead of yellowing or going pale?

    ANSWER: "Chelated Iron"

9.  What's the minimum age of a system that's considered to

    be mature?

    ANSWER: "One Year"

10. ANSWER: "You always need to plan ahead in your system

    design regarding the total fully grown poundage of fish in

    your system."

11. ANSWER: "An AP System is designed for either maximum

    fish production or maximum plant production, but not both."

12. How do the fingerlings and juviniles in your AP System help

    you keep your system in balance?

    ANSWER: "They eat the fry"

13. ANSWER: "As the fish density increases, the system becomes

    less stable and requires more time and attention